Használt síléc vásárlás

Kezdő síelők sokszor gondolják úgy, hogy a használt síléc vásárlás kockázatos, hiszen nem tudhatjuk hogyan, milyen intenzitással használták az eszközt, mennyire vigyáztak rá, hol volt esetleg javítva, ami a későbbiekben újabb problémaforrássá válhat.

 

A használt síléc vásárlásának előnyei

Nem kell tartanunk a rejtett meglepetésektől vagy átveréstől, ha a használt síléc vásárlását szaküzletben ütjük nyélbe. Olyan üzletben, ahol az eladók maguk is űzik ezt a sportot, és esetleg szerviz is van, olyan sok és sokféle problémával találták már magukat szembe, hogy biztosak lehetünk benne, hogy kiszűrik a megoldhatatlan problémával rendelkező síléceket, a többit pedig meg tudják javítani.

A használt síléc vásárlásának létjogosultságát több ok is adhatja: ha nem szándékozunk igazi sportemberekké válni, csak alkalmilag siklunk vagy kezdők vagyunk és még nincs kialakult technikánk, stílusunk, érdemes kevesebb befektetésér használt terméket venni, mint ha új áru megvásárlásában állna fölöslegesen a pénzünk vagy érdemtelenül hamar, néhány használat után kellene megválnunk tőle.

hasznalt_silecek

 

Kisgyermek számára kifejezetten nem érdemes új felszerelést venni, hiszen amíg nő (és amíg tanul) egy-egy összeállítás legfeljebb egy-két szezonig lesz a társa. Ha kinőtte, muszáj másikat venni és az új felszerelés szinte érintetlenül fog új tulajdonosához vándorolni.

A használt síléc vásárlása azért is kifizetődő, mert ha mi is eladjuk, az értéke (és így az érte kapható pénz) nem csökken olyan mértékben, mintha egy újonnan vásárolt és alig használt terméket vagyunk kénytelenek használtként eladni. Ennek fordítottja is igaz: ha sikerül megcsípnünk valakit, aki ilyen helyzetbe került, akkor márkás és alig használt termékhez juthatunk, kedvező áron. Népszerű és kedvelt síléc márkák: Atomic, Salomon, Elan, Fischer, Rossignol, Head.

Tekintse meg használt síléceinket>>