Még nincs vége a télnek!

2014. február 18. - 14:58

Hétvégén a helyiek nagy örömére és meglepetésére havazott Szaúd-Arábiában és a Kanári-szigeteken is. Na de mi a helyzet a magyarországi sípályákkal? Bár az idei síszezon nem kedvezett a téli sport szerelmeseinek, hiszen havazásból nem sok jutott hazánkban, mégsincs okunk elkeseredni. Kár lenne még lemondani a télről, nézzük meg hol is lehet egy jót síelni.

Hazánkban az eplényi és a mátraszentistváni pálya is jól síelhető jelenleg is, kb. 25-40 cm-es a hóvastagság. Az enyhe idő és a korábbi esőzés dacára, amint lehűl az idő éjjel beindulnak a hóágyúk és ratrakolnak. Eplényben továbbra is kedvezményes jegyárral várják kedden és pénteken este a síelőket.

sipalya

Szlovéniában nagyon sok hó hullott az idei szezonban, a Júlia-Alpokban. A legmagasabban fekvő szlovén meteorológiai mérőállomás (Kredarica) ma reggelre már 500 cm havat jelentett.
Ausztriában a legtöbb hó Nassfelden esett, jelenleg 430 cm hó fedi a pályákat, sőt a völgyben is 180 cm a hóvastagság. De nem csak itt van sok hó: Kaunertal 261-335 cm, Golzentipp – Obertilliach 195-305 cm, Schladmingban 200 cm hó van, Katschbergen pedig 240 centiméterben lehet lecsúszni.

A hosszútávú előrejelzések szerint február vége és március közepe között visszatér a hideg, Magyarországon nem várható, de az Alpokban jelentősebb mennyiségű friss hó hullhat. Március végére nagy valószínűséggel megérkezik a tavasz és az enyhébb idő.