Schumacher nem ment gyorsan

2014. január 10. - 10:59

Még zajlik a vizsgálat Michael Schumacher síbalesete miatt, de már hivatalosan is bejelentették a szerdai sajtótájékoztatón, hogy a volt F1 pilóta nem sértett szabályt. A sisakkamera felvételeit még vizsgálják, de annyit már lehet tudni, hogy nem síelt túl gyorsan, és nem vétett az előírások ellen.

Schumacher két pálya között választhatott, a piros és a kék között, a piros mellett döntött, de letért a pályáról, és a kettő között lévő sziklás részen bukott, feje egy sziklának ütközött. A sípálya felelősségével kapcsolatban annyit mondtak, hogy a pálya megfelelt minden érvényes előírásnak. A helyszínt még vizsgálják, hogy mennyire számít a “hivatalos pálya” részének. A baleset helyszínét azóta lezárták a síelők elől, nem lehet átsiklani rajta.

Schumacher tapasztalt síelőnek számít, a vizsgálat a felszerelését is rendben találta. Sílécei újak voltak, kötése rendben volt és megerősítették, hogy a bukósisakja kettétört.

Nagyon sok kérdés és ellentmondó információ látott napvilágot a balesettel kapcsolatban, mely miatt egyenlőre senkit nem lehet felelősségre vonni. Az ügyészség folytatja a nyomozást, amiben a videófelvételek nagy segítséget nyújtanak.

Michael Schumacher 2004. január 15-én az olasz Madonna di Campiglio egyik pályáján (Fotó: AFP)

Michael Schumacher 2004. január 15-én az olasz Madonna di Campiglio egyik pályáján (Fotó: AFP)

Schumacher síbalesete

Michael Schumacher december 29-én szenvedett súlyos fejsérüléseket a francia Alpokban, a meribeli sípályán. Az életveszélyes baleset óta a hétszeres Forma-1-es világbajnok kómában van, többször műtötték agysérüléseit. A második operáció során egy vérömlenyt távolítottak el agya bal feléről.

Állapota egy hete kritikusról kritikus, de stabilra javult, ám továbbra is veszélyben az élete. Orvosai akkor fognak újabb sajtótájékoztatón beszámolni állapotáról ha abban bárilyen változás állna be. Egyenlőre az esélyeiről és a lehetséges egészségügyi kövektezményekről sem nyilatkoztak.