Használt sícipők | Mafisí: síkölcsönző és sífelszerelések

Használt sícipők

Nem kell megijednünk, ha nem a megfelelő sícipőt vásároltuk meg, vagy ha meguntuk a meglévő párat, hiszen kis hazánkban sok olyan sífelszerelési bolt létezik, ahol bizományba veszik vagy megveszik használt sícipőinket.

Ha még friss síelők vagyunk, nyugodtan vásároljunk használt sícipőt, hiszen szükséges némi tapasztalat ahhoz, hogy ha beruházunk egy új, drága darabba, akkor az igényeinket legjobban kielégítőt válasszuk. Kezdő síelőként azért is érdemes használt sícipőt venni, mert a tanulás idején még kevésbé kemény (kevesebb csattal rendelkező) cipő viselése a célravezető, a későbbiekben, a síelési tudás és rutin megszerzésével a többcsatos, keményebb verziók lesznek ideálisak.

hasznalt_sicipo

 

A kevésbé kemény sícipők nem kényszerítik a kezdők lábát természetellenes pozícióba, mert szabadabban hagyják mozogni. A tapasztalt síelők lába kellően megerősödött már és megfelelően elsajátították a helyes pozíciót ahhoz, hogy egy keményebb cipő viselése se legyen kényelmetlen. Így az egy-két csatos cipőket valószínűleg csak egy-két szezonig fogjuk használni és az óvatosság, valamint a kisebb lesiklási gyorsaság miatt kevésbé strapáljuk le. A használt sícipőket forgalmazó üzletek felvásárláskor nagy figyelmet fordítanak nem csak a héj és a csatok, hanem a cipőbelső állapotára is. Ha gyűrődött, vagy izzadás miatt használhatatlanná vált, természetesen nem veszik fel a kínálatba.

Itt is érvényes, hogy érdemesebb – természetesen alapos vizsgálat után – egy használt, de márkás sícipőt venni, mint olcsó, névtelen társaikat. Ha az alábbi márkákat látjuk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy jó minőségűek: Atomic, Salomon, Löwa, Fischer, Head, Dallbello, Technica, Rossignol, Nordica. A magas minőségű sícipők nem csak tartósak, hanem olyan béléssel kerültek kialakításra, amely a láb hőjére idomul, megfelelően támasztja a lábat, elnyeli az izzadságot, majd könnyen megszárad, esetleg antibakteriális anyaggal impregnált.

Tekintse meg kiváló minőségű sícipőinket>>