Hírek

Mikor indul a 2020/21-es síszezon?

2020. december 1. - 11:10

Nincsenek könnyű helyzetben a síelők, de a síterepek sem a jelenlegi járványhelyzetben. Jelenleg bizakodva várja mindkét fél, hogy mikor rajtolhat el végre a síszezon. Nézzük meg, hogy milyen kilátások vannak és mi várható:

Ausztria: Az osztrák síterepek többsége még karácsony előtt szeretne kinyitni, hogy ez a december 12-i hétvégét jelentheti vagy csak az azt követő hetet még kérdéses, a napokban várhatóan döntés születik a nyitásról. Az időjárás mindenesetre kedvező lenne és szinte minden osztrák síterepen javában zajlik a hógyártás.

Olaszországban Giuseppe Conte miniszterelnök már bejelentette, nem tartja elképzelhetőnek, hogy karácsonykor engedélyeznék a síelést az országban. Inkább a januári nyitást tartják reálisnak, bár a kérdés alaposan megosztja az országot.

Lengyelországban elkezdődött a síszezon: Elsőként kezdte meg a szezont Master Ski – Tylicz, bár jelenleg szigorúbb szabályozás mellett, de reggel nyolc órától egészen este nyolc óráig várja a síelőket. Ettől a sítereptől kb. negyedórányi autókázásra megnyílt egy másik lengyel síterep is, amely a Słotwiny Arena névre hallgat.

Svájc jelenleg az egyetlen ország az Alpokban, ahol engedélyezik a síelést, és amelyről az is elmondható, hogy biztosan nem akar korlátozni a szezonban.

Szlovákiában sincs még döntés a szezonnal kapcsolatban, itt ugyan javulnak a járvány számai, a síterepek optimisták, a decemberi nyitás nem kizárt.

Franciaország és Németország a januári nyitást szorgalmazza, Angela Merkel, német kancellár január 10-től fokozatos nyitást javasol az Alpok síterepein.

Szlovénia szintén kivár még a nyitással.

Magyarországon sincs még döntés, hogy decemberben megkezdődhet-e a szezon. November 25-től az Intersport Síaréna megnyitotta a T1-es tanulópályát, ahol a gyerekek ingyen tanulhatnak síelni. Egy felvonó működik a síterepen a héten minden nap 16 óráig. Nyitva lesz a síkölcsönző is, de a vendéglátóhelyek zárva tartanak.

Biztonsági előírások üzletünkben

2020. december 1. - 10:41

Kedves Vásárlóink!

A környezetünkben bekövetkező folyamatos változásokat mi sem hagyjuk figyelmen kívül. A vásárlóink és dolgozóink biztonságára külön figyelmet fordítunk és minden elvárható intézkedést megteszünk a jövőben is. Kérjük, továbbra is fokozottan figyeljetek az alábbi óvintézkedések betartására!

 

Biztonsági előírások üzletünkben

— Szaküzletünkben orrot és szájat fedő védőeszköz viselete mindenki számára kötelező.

— Kérünk, tartsd a biztonságos 1,5 méteres távolságot, kollégáinktól és a többi vásárlótól is!

— Lázas, beteg vásárlók nem tartózkodhatnak üzletünkben

— Kérjük, hogy a kihelyezett fertőtlenítőket vegyétek igénybe

— Kérjük, üzleteinkben lehetőség szerint bankkártyával fizess, ezzel is csökkentve a készpénzes forgalom általi fertőzés lehetőségét!

— Kérjük türelmed és megértésed a kialakult helyzetben az eladóink és a többi vásárló felé!

Vigyázzunk egymásra!

Ünnepi nyitva tartás 2019

2019. december 13. - 14:50

December 24.:  10,00-13,00
December 25.:  ZÁRVA
December 26.:  10,00-13,00
December 27.:  10,00-19,00
December 28.:  10,00-15,00
December 29.:  10,00-15,00
December 30.:  10,00-19,00
December 31.:  10,00-13,00
Január 01.:        16,00-19,00

Black Weekend 2019

2019. november 27. - 10:06

2019.11.29-től 12.01-ig óriási akciókkal várjuk kedves vásárlóinkat a Black Weekend hétvégén!

Új Fischer My Aspire,
Fischer XTR Race,
Fischer RC4 WC sílécek 35% kedvezménnyel kaphatók!
Minden használt felnőtt sílécre és sícipőre 10% kedvezményt biztosítunk ezen a hétvégén!

Használd ki a remek kedvezményeket, és vásárold meg sífelszerelésed az idei szezonra, vagy akár a karácsonyi ajándékvásárlást is könnyedén megoldhatod üzletünkben!

Elindult a 2019/2020-as síszezon!

2019. november 12. - 09:27

Felkészültél már a síszezonra? Jól kezdődött a november a síelés szerelmesei számára, a nagy havazásoknak és hóágyúzásnak köszönhetően Ausztriában, Olaszországban és Svájcban is egyre több síterep kezdte meg az idei szezont.

Mi már készen állunk és nyitva vagyunk! :)
A tőlünk megszokott bőséges árukészletet idén még tovább bővítettük, hatalmas választékkal, kiváló minőségű lécekkel, sícipőkkel, kiegészítőkkel várunk benneteket! Kölcsönzőnk kínálatát is frissítettük és fejlesztettük, hogy minden igényt kielégítsünk! Ami továbbra is változatlan, az a remek árak és a segítőkész, udvarias kiszolgálás! Weboldalunkra folyamatosan töltjük fel az újdonságokat, de üzletünkben az ott szereplő felszerelések többszörösével várunk.

Ízelítő legfrissebb termékeinkből:

Sícipők:
Rossignol Kiara női sícipő
– Fischer női és férfi sícipők
– Atomic Hawx női és férfi cipők

Sílécek:
Völkl Racetiger SL
Völkl Flair
Fischer RC4 WC SC
Atomic Cloud 9
Head Supershape I.Magnum

Nyitva tartásunk: hétfőtől-péntekig 15-19 óráig, szombaton 10-14 óráig. Egyéb időpontban telefonos egyeztetés alapján várjuk régi és új ügyfeleinket! +36-30-9406 993

Hójelentés

2018. december 15. - 20:00

A hétvége végre kedvező időjárást hozott a hóimádók részére, országszerte gyönyörűen havazik. Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint több településen már 10 centiméternél is nagyobb a hóréteg, Kékestetőn délután 5 óra körül már elérte a 18 centiméteres vastagságot.

Szlovákiában több síterep nyílik meg a hétvégére. Bár az idén kissé lassabban indul be a szezon, mint tavaly, de a hétvégén már közel 15 síterepen lehet síelni északi szomszédunknál (tavaly ilyenkor már 30 síterep nyílt meg).
Az előző hétvégén már lehetett csúszni Chopok, Donovaly, Rohács, Csorba-tó és Brezovica pályáin. Tegnap Vrátna, Mlynky – Gugeľ és eti síeléssel Krahule és Jahodná is beindította a szezont. Ma pedig újabb síterepek csatlakoznak hozzájuk, többek között Jasenská dolina, Kohútka, Strednica (Ždiar), Telgárt, Tátralomnic, Kubašok – Spišské Bystré, Podbanské és Kubínska hoľa.

A svájci hegyekben is havazik már napok óta, elsősorban az Alpok északi oldalán található síterepeken örülhetnek a friss hónak.
Pár nap alatt tél lett az osztrák hegyekben is, jó néhány tiroli, salzburgi és stájer hegyvidéken és síterepen elérte a frissen esett hó vastagsága az egy métert, helyenként meg is haladta.

Bár vannak olyan síterepek, amelyek még várnak egy újabb hetet a nyitással és csak közvetlenül a karácsonyi ünnepek előtt nyitnak, de már most is érdemes elindulni, hiszen rengeteg sípálya közül választhatunk.

Forrás: sielok.hu