Használt snowboard cipők | Mafisí: síkölcsönző és sífelszerelések

Használt snowboard cipők

A jó snowboard cipő fontosságát nem kell ecsetelni, hiszen mindenki, aki valaha állt a “világot jelentő deszkán”, tudja, hogy a sportoló egyetlen összeköttetését jelenti a sporteszközzel. Nagyon fontos, hogy kényelmes legyen, hiszen a több órán vagy akár egész napon át tartó viselés sem zsibbaszthatja, fáraszthatja el a lábat.

Fontos a megfelelő rugalmasság, hogy a navigációs mozdulatok ne legyenek korlátozva, ugyanakkor fontos a tartás is, különben túl nagy terhelést kaphat a boka és a térd, vagy csökken a kanyarok stabilitása. A jó snowboard cipő bélése kiválóan idomul viselője lábához, amit sokszor belső fűzéssel oldanak meg. A fejlett snowboard cipőknél tapasztalhatjuk, hogy mind a belső, mind a külső fűzéseknél különleges fűzési technikát alakítottak ki, amellyel egy mozdulattal megoldható a cipő le- és felvétele.

snowboardcipo
A sícipőktől eltérően a snowboard cipőknél nagyon fontos a sarok szélessége, hiszen a láb stabilitása kiemelt szerepet kap a deszka irányításában. A férfiaknak illetve nőknek kialakított fazonok figyelembe veszik a két nem anatómiai sajátosságait. A felsorolt sok szempontot igazán rutinos sportolók tudják csak egy új snowboard cipő vásárlásakor érvényesíteni, ezért költségkímélő megoldásként javasolt, hogy az első néhány alkalommal használt snowboard cipőket vegyünk.

Olyan üzletekben, ahol használt snowboard cipőket árulnak, valószínűleg rendelkeznek a megfelelő rutinnal a cipők méretének, típusának, márkájának kiválasztásához, illetve rengeteg információt tudnak adni arról, hogy mely márkának mik a potenciális hibái, azok mennyire javíthatóak és szükség esetén el is tudják végezni a szervizmunkát. Üzletünkben forgalmazott snowboard cipő márkák többek között: Atomic, Burton, Stuff, De Luxe, Rossignol, Head.

 

Tekintse meg snowboard cipőinket>>