Olcsó sílécek | Mafisí: síkölcsönző és sífelszerelések

Olcsó sílécek

Beköszöntött a tél, és végre eljött az egyik legnépszerűbb téli sport ideje is – a síelés szerelmesei végre nekirugaszkodhatnak a különböző kalandokat rejtő lejtőknek. Mielőtt azonban lecsúsznánk, tudnunk kell, hogy jól kiválasztott síléc van-e a lábunkra csatolva, hiszen egy-egy rossz termék nem csupán a kedvünket veheti el, de még az épségünket is veszélyezteti.

Ma már olcsó síléceket szinte bárhol kaphatunk, de minden esetben ügyelnünk kell a minőségre is, vagyis arra, hogy a kedvező árhoz értékarányos minőség passzoljon, hiszen nem éri meg filléreskedni, ha a kiválasztott termék nem teljesíti az igényeinket. Jó minőségű márkák például: Atomic, Salomon, Elan, Fischer, Rossignol, Dynastar, Dynafit, Tecno, Head, K2, Blizzard, Völkl, Scott

olcso_silec

Hogyan válasszunk sílécet?

A síléc vásárlásánál fontos szempont, hogy hozzáigazítsuk a testmagasságunkhoz, a súlyunkhoz, valamint figyelni kell a léc keménységét, fordulási sugarát, és persze be kell kalkulálni a mi sítudásunk, stílusunk is. Az előrelátók azt is tudják, hogy milyen terepen, vagyis milyen pályán vagy épp pályán kívüli területen szeretnének síelni, így egyszerűen és gyorsan ráböknek a számukra megfelelő lécre.

Napjainkban a piacot a piskótaformájú carving lécek uralják, ezeket pedig ugyanolyan körültekintően kell kiválasztani, mint minden más gyártmányt. Tudunk kell, milyen hosszú és szélességű sílécet szeretnénk, valamint hogy milyen kemény legyen a léc maga, és ezeknél nem árt alaposnak és pontosnak lennünk. A kezdők és a tapasztaltabb síelőknek, valamint a felnőtteknek és a gyermekeknek ugyanis teljesen más típusú lécre van szüksége, a paramétereket pedig nem célszerű elbliccelni.

Akinek olcsó sílécre van szüksége, könnyedén talál ma a neten magának valót, de óvatosan és körültekintően kell választanunk.

Tekintse meg használt síléc kínálatunkat>>