Mire figyelj, ha Ausztriába indulsz síelni | Mafisí: síkölcsönző és sífelszerelések

Mire figyelj, ha Ausztriába indulsz síelni

2022. január 31. - 22:14

Ausztriában február 1-től változások állnak be a Grüner Pass érvényességében, de februárban fokozatosan enyhítenek a szabályokon a síterepek.

A szabály szerint az összes bérletet újra kell aktiválni azoknak, akik február 1-től is síelni szeretnének.  A Grüner Pass érvényessége hat hónapra csökken azoknak, akik csak két oltással rendelkeznek, a harmadik oltás után továbbra is 9 hónapig marad érvényes az igazolás.

Február 5-től a vendéglátóhelyek nyitva tartását 2 órával kitolják, így már éjfélig lehet ülni a vendéglőkben.

Február 12-től a jelenlegi 2G-szabályt feloldják a kiskereskedelemben. Eddig csak oltottak, illetve betegségből felépültek vásárolhattak nem alapvető cikkeket árusító boltokban. Ettől az időponttól nem kérnek igazolásokat a boltokban.

Egy héttel később, február 19-től ugyanezt a 2G-szabályt a turizmus és a vendéglátás területén is feloldják és visszatérnek a 3G-rendszerhez. Szállásokat és vendéglőket már nemcsak az oltottak és a betegségből felépültek veheti igénybe, hanem az oltatlanok is negatív teszttel. A negatív PCR-teszt érvényessége 48 óráig tart.

Fontos tudni, hogy ezek a rendelkezések azokra vonatkoztak, akik már bejutottak Ausztriába. A határátlépésnél nem változik semmi. A szabály szerint, negatív teszt nélkül továbbra is csak a 12 éven aluliak és a három WHO által elfogadott oltással rendelkezők léphetnek be.

Forrás: sielok.hu